Om mig

För något år sedan skrev min läkare ut ett recept på Atorvastatin 1A Farma, 20 mg. Det gjorde han på grund av att jag har ett totalkolesterol på 8,4. Han ville också ge mig betablockerare för ett snittblodtryck på 97/137. Men jag har inte hämtat ut något av det. Istället började jag fördjupa mig ännu mer i ämnet. Jag var hyfsat påläst innan. Vi hade en liten diskussion. Min läkare är ”modern”. Han kör en 3-dagarsfasta varje månad och äter ketogen kost. Så han sa att han höll med mig, men var tvungen att skriva ut läkemedel, eftersom riktlinjerna sa så.

Jag visste att det finns mycket bättre mått än totalkolesterol om man vill få en bild av riskerna för hjärt/kärlsjukdom. Det var så idén föddes till denna sida. Så när jag fyller i mina värden, så ligger jag långt under riktvärdena på de viktiga värdena. Trots att totalkolesterolet är högt. Vilket inte säger ett dugg om riskfaktorerna för hjärt/kärlsjukdom, eftersom du kan ha högt HDL och normalt LDL.

För mig är detta med kolesterol och blodtryck superintressant eftersom min far avled vid 59 års ålder och min farfar vid 62. Båda i hjärtinfarkt.

Vad jag till min förvåning hittade när jag började fördjupa mig, var att nästan alla våra så kallade kroniska välfärdssjukdomar har en stark koppling till insulin och insulinresistens. Det var så idén föddes till denna sida.

Jag är utbildad hälsoinspiratör (Bergklint Education) och diplomerad mindfulness-instruktör (MindfulnessCenter). Jag har också en påbyggnadskurs i Mindfulness vid depression och ångest. Inom kost har jag gått kurserna Grundläggande näringslära hos Nordiskt Näringscenter, Paleo Challange hos Paleo Institute och en utbildning till Keto-coach.

Jag är hälsocoach (coachar också digitalt), föreläsare och författare. Jag driver också en pod med spännande intervjuer. Du hittar allt detta på min hemsida www.feelgoodhavefun.nu.

Min mission

Mitt mål och är att ge dig underhållande, vetenskapligt baserat innehåll om näring som ger dig möjlighet att förbättra din mentala och fysiska hälsa och minska eller eliminera behovet av mediciner.

Mitt arbete är >95% självfinansierat, och resten av mitt stöd kommer från några noggrant utvalda affiliate-länkar, bokförsäljning, e-kurser, föreläsningar och coaching. Men den mesta tiden är ändå självfinansierad och läggs på min veckobrev, bloggpodintervjuer och sidor som denna och till exempel den om insulinresistens. Denna modell håller mina åsikter så oberoende och objektiva som möjligt. Min passion är folkhälso- och näringsinspiration, så jag vill att så mycket av mitt innehåll som möjligt ska vara gratis för alla.

Välkommen, Benny

.