Finns det bra och dålig omega 3?

Zinzino har världens största databas av omega-tester. De har testat nästa 1 miljon människor. Och när man registrerar sin test får man fylla i om man äter en annan omega 3-produkt. Då har det visat sig att de som gör det ligger på i snitt 7:1. Det vill säga 7 gånger så mycket omega 6 i blodet som omega 3. WHO rekommenderar under 4:1. Och Zinzino och det oberoende labbet VITAS i Oslo (som utför testerna) under 3:1. Hela 97% av alla som testar sina värden är i obalans, trots att många tar omega-3-tillskott. Jag hade en kund som tog Möllers Tran. Resultat 15:1. Men efter bara 4 månader med BalanceOil+ är 95% av alla i optimal balans. Så även min kund som då hade 2,8.

BalanceOil+ innehåller stora mängder av fettsyrorna EPA och DHA, men det unika är kombination med polyfenoler från oliver skördade i exakt rätt mognadstid. Och det är polyfenolerna i oljan som skyddar omega-3 från att oxidera, vilket gör att den hinner nå ut till alla celler i kroppen. Och det är den synergin som gör att Zinzinos Balance Oil i stort sett är den enda på marknaden som uppnår detta fina resultat.

Omega 3 härsknar fort, och det är mer negativt för kroppen än om du inte tar omega 3 alls. Du kan klippa isär en kapsel omega 3 och lukta på innehållet. Doftar det neutralt? Släng dem om de luktar rutten fisk, då kan de belasta dina organ i onödan. Ny forskning visar att det som fungerar bra är när omega 3 kombineras med polyfenoler, som är en kraftfull antioxidant som liknar näringen i vildfångad fet fisk.